Původně postavený v roce 1378 a představující nádherné románské, gotické a barokní prvky, dům "U Zlaté koruny" nyní hrdě stojí v samotném srdci Starého Města, historického centra Prahy.

 

 

Jeho zlatá koruna a ostatní fasádní ornamenty dělají z domu U Zlaté koruny velmi prestižní nemovitost. Nádherně zdobený dům je perlou Starého Města, které bylo v roce 1992 zapsáno do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Datován zpět více než šest století, tento pradávný dum reflektuje tradiční architektonické styly své doby.

 

 

Praha, majestátní hlavní město Česka se svou fascinující historií, která se táhne zpět více než tisíc let, je výkladní skříní památek, pamětihodností a rájem volnočasových aktivit. Pradávné zdi Pražského Hradu, světoznámý Karlův most a nespočet dalších historických budov zanechaly svoji stopu na krásném Starém Městě, rozděleném romanticky se vinoucí řekou Vltavou. Se svými senzačními 360° panoramaty nad střechami tohoto města je největší střešní terasa v Praze zcela jistě hlavní předností tohoto prestižního domu.

 

 

Celkem dva tisíce čtverečních metrů rozdělených do čtyř pater, vysoké stropy, tradiční parketové podlady a velká okna v průčelí domu vytvářejí vzdušnou a prostornou atmosféru. Historické prvky, jako například komplikované stavební detaily, otevřené krby a vinný sklípek dělají z tohoto domu perfektní adresu pro velkolepé události. Komfort moderní doby ve formě výtahu, klimatizace, centrálního vytápění a praktických parkovacích míst byl do tohoto domu umně a nenásilně zapracován.

Perla z minulosti se může stát klenotem plným moderních radostí!

Vaše Karin

Publikováno 15.2.2018, autor: Karin Cossmann