La Maison Bubeneč je klenot, který je v této oblasti jen zřídka na trhu.

I v Praze jako všude na světě existují mimořádná místa, která fascinují každého, kdo je navštíví: svou polohou, historií, nezaměnitelným vkusem. Místa, která po několika okamžicích vyvolávají pocit: Zde chci žít!

V Suchardově ulici bydlíte v blízkosti mnoha památkově chráněných vil, z nichž většina pochází z doby, kdy byla čtvrť postavena. Bubeneč vyjadřuje prestiž, luxus a trvalou hodnotu.

 

 

Historie této vily se datuje až do roku 1906. K vile jsem dohledala dokumenty a původní plány, které naznačují, že první majitel vily pan Gustav Konrád Zlobitzký zamýšlel vyzdobit fasádu výrazným a malebným dekorem, se štukou a v barvách.

 

 

Realizace jeho představ se ujal významný architekt Josef Podhajský. U kterého mimochodem praktikoval i světoznámý architekt Josef Gočár, legenda. Pro pozvednutí této vily použil celou plejádu zajímavých prvků a detailů inspirovaných minulostí, stejně tak jako u originální vily ve Vysokém Mýtě. Řada jeho návrhů dostala mnoho ocenění jako třeba návrh Živnostenské banky v Praze.

 


 

Existuje něco co dává nemovitostem větší charisma než nejdůmyslnější návrh architekta a nebo než nejvíce sofistikovaný trik nejlepšího interiérového designéra...

A to něco je jejich příběh.

Je mnoho velkolepých, nových a moderních nemovitostí různého stylu. Přijde mi, že jakmile je historickým zdem vdechnut moderní život, dostanou kouzlo, které nelze k ničemu přirovnat...

Kombinace starého s novým, má svou duši.

 

 

Vaše Karin

Publikováno 5.4.2017, autor: Karin Cossmann