Dnes bych Vám ráda ukázala, že i vysněný dům může mít skutečnou podobu a naleznete ho přímo v Praze.

Ještě než Vám poodhalím tento šperk Malé Strany, zmíním se něco málo o její exkluzivní lokaci. Pro Malou Stranu jsou charakteristická náměstíčka, rozsáhlé a skvostné zahrady. Zaujmout Vás může například ostrov Kampa spolu s Karlovým mostem. V celé čtvrti panuje klidná atmosféra, člověku přijde, že se nachází v úplně jiném světě, než jaký doposud znal.

Pojďme se přemístit k Velkopřevorskému náměstí, kde sídlí náš šperk obklopený významnými velikány, francouzským velvyslanectvím a pestrobarevnou Lennonovou zdí. Graffiti vyzdobená zeď byla pojmenovaná po zpěvákovi z anglické skupiny The Beatles a představovala jakýsi symbol svobody, místo k vyjadřování názorů a protestů proti komunistickému režimu. V dnešní době Lennonova zeď patří mezi atraktivní místo pro turisty, každý kdo ji navštíví, má možnost proměnit ji a zanechat na ni svůj vzkaz v duchu míru a lásky. 

Dalším sousedem, který kdysi tvořil její nedílnou součást, je Velkopřevorský mlýn poháněný vodou z potoku Čertovka. Ke mlýnu se vztahuje pověst o čertech a odvážném tovaryšovi Jirkovi. Říká se, že mlýn byl nějakou dobu neobydlený, a tak se v něm objevili čerti. 

Tak a teď je pravý čas zavítat za vysoké zdi, rozevřít bránu a seznámit se. Při pohledu na tento historický dům se Vám zaručeně zatají dech.

Nemovitost je unikátní svou zahradou rozprostírající se na více než 200 metrech čtverečních spolu s garáží pro tři vozy. Žádná jiná nemovitost v okolí tyto proporce nemá, představuje tak raritu v centru Prahy.

Při pohledu zvenku si můžete všimnout využití přírodního materiálu dřeva u oken a dveří. Dřevo doplněné o trámy je hojně využité i v interiéru vily a vytváří tak dokonalý kontrast se světle laděnými místnostmi.

Dům ze 13. století byl zrekonstruován, tak aby uspokojila i toho nejnáročnějšího klienta. Na třech patrech jsou rozmístěny tři ložnice, čtyři koupelny, obývací pokoj, kuchyň, vlastní posilovna spojená v malý relaxační koutek a menší vinný sklípek.

Podařilo se vytvořit ojedinělý staronový duch celé nemovitosti. Pokoje jsou vybaveny velmi vkusným designově zajímavým nábytkem a doplňky.

,,Krásné nemovitosti by se neměly prodávat a pokud ano, tak správně.“ Podle mého motta se řídím celou řadu let a musím říct, že podobná nemovitost se objevuje na realitním trhu sporadicky. Tento klenot ztělesňující ideál krásy na nového majitele zatím čeká.

Vaše Karin.

Publikováno 10.5.2016, autor: Karin Cossmann